Ricardo Ras (Weert, 7 november 1985) is een Nederlandse televisiepresentator, cabaretier, imitator en voice-over. Hij studeerde Economie en Journalistiek.

 

Hij begon zijn carrière als kinderentertainer en gaf als clown voorstellingen in zijn eigen circus. Later trad hij jarenlang succesvol op met imitaties op bekend Nederland.

 

​Van 1998 tot en met 2016 vertolkte hij de rol van Sinterklaas. Hij verscheen in diverse televisieprogramma’s en in twee Sinterklaasfilms. Ricardo schitterde voor het laatst in zijn rol als Sinterklaas in een commercial van supermarktketen Dirk van den Broek.

 

​Van 2012 tot 2017 maakte en presenteerde hij voor SmashTV het online tv programma ‘RAS Artiesten’. Hierin interviewde Ricardo bekende en inspirerende persoonlijkheden. In ‘RAS Artiesten’ waren o.a. Jörgen Raymann, Fred van Leer, Magic Unlimited, Hans Kazàn en Jandino Asporaat te gast.

 

Naast ‘RAS Artiesten’ presenteerde hij ook de programma’s ‘Check This Out’ en ‘SmashTV Special’ waarin hij o.a. verslag deed van het Rotterdamse Zomercarnaval, de Amsterdam Canal Parade, het Musical Awards Gala en het Televizier-Ring Gala.

 

Sinds 2017 presenteert en produceert hij op eigen titel (RAStv) in samenwerking met Mick Vogels Video, zijn eigen interviews en reportages.

 

In 2018 en in 2019 presenteerde hij BospopTV, een serie reportages over het gelijknamige festival.

 

​Ricardo interviewde vele bekende persoonlijkheden waaronder Joop van den Ende, Simone Kleinsma, André van Duin en wereldsterren als Armin van Buuren, de bandleden van +LIVE+ en Venice maar ook Anastacia en Gloria Estefan.

 

Ricardo kreeg in 2008 de ‘Smile Award’ en in 2011 de ‘Favoriete Presentator Award’. Zijn reportage over de première van de musical ‘Dreamgirls’ werd in 2015 door Stage Entertainment Nederland uitgeroepen tot beste reportage.

Ricardo Ras boeken?

Wilt u Ricardo Ras boeken voor een opdracht of live optreden? Neem dan contact met ons op en ontvang vandaag nog een vrijblijvende offerte.