Ricardo Ras (7 november 1985) is een Nederlandse televisiepresentator, cabaretier, imitator en voice-over. Hij studeerde Economie en Journalistiek.

Van 1998 tot en met 2016 vertolkte hij de rol van Sinterklaas. Ricardo schitterde voor het laatst in zijn rol als Sinterklaas in een commercial van supermarktketen Dirk van den Broek.

Sinds 2012 maakt en presenteerde hij voor SmashTV het online tv programma ‘RAS Artiesten’. Hierin interviewde Ricardo bekende en inspirerende persoonlijkheden. In ‘RAS Artiesten’ waren o.a. Jörgen Raymann, Fred van Leer, Magic Unlimited, Hans Kazàn en Jandino Asporaat te gast.

Naast ‘RAS Artiesten’ presenteerde hij ook de programma’s ‘Check This Out’ en ‘SmashTV Special’ waarin hij o.a. verslag deed van het Rotterdamse Zomercarnaval, de Amsterdam Canal Parade, het Musical Awards Gala en het Televizier-Ring Gala.

In 2017 besloot hij zijn eigen kanaal op te richten en ging hiervoor een succesvolle samenwerking aan met Mick Vogels Video en lanceerde hij zijn eigen YouTube-kanaal genaamd RAStv, een kwalitatief amusementskanaal waarin hij als reporter verslag doet van diverse rode loper events.

Ricardo interviewde vele bekende persoonlijkheden waaronder Joop van den Ende, Simone Kleinsma, André van Duin en wereldsterren als Armin van Buuren, de bandleden van +LIVE+ en Venice maar ook Anastacia en Gloria Estefan.

Zijn reportage over de première van de musical ‘Dreamgirls’ werd in 2015 door Stage Entertainment Nederland uitgeroepen tot beste reportage.