RICARDO RAS IN DE 5 UUR SHOW BIJ SBS6

12-03-2021

Na zijn overwinning van een imitatietalentenjacht op RTL4 is de televisiecarrière van presentator en comedian Ricardo Ras (35) in een sneltreinvaart gekomen. Op vrijdagmiddag 12 maart was hij met zijn imitaties live te gast in de 5 Uur Show op SBS6. Hij trakteerde hier o.a. Tweede Kamer voorzitter Khadija Arib en presentator Koos van Plateringen op een mini masterclass imiteren.

Bekijk hier de aflevering terug: 5 Uur Show: Ricardo Ras en zijn 55 typetjes – Kijk naar TV

 

RICARDO RAS VOLOP IN DE MEDIA

15-01-2021

Zijn deelname aan de ‘De Casting Kantine‘ en zijn rollen in ‘De TV Kantine‘ als Robert ten Brink en Fred van Leer zijn niet onopgemerkt gebleven bij het grote publiek. Ricardo Ras was de afgelopen periode volop in de media en kreeg hiermee landelijke bekendheid. Hij gaf interviews aan o.a. Radio 538, Radio Veronica, 100%NL en NPORadio2. Hij stond in het Algemeen Dagblad en De Telegraaf en verscheen in RTL Boulevard en Shownieuws.

De telefoon stond rood gloeiend en ook de échte Robert ten Brink reageerde enthousiast: ‘Het is geen imitatie, het is echt!’

Hier een overzicht van alle publicaties:

>Volgt

 

 

RICARDO RAS BELEEFT VUURDOOP IN ‘DE TV KANTINE’

15-01-2021

Met zijn overwinning in de eenmalige imitatietalentjacht ‘De Casting Kantine‘ op RTL 4 won Ricardo Ras naast Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap een rol in het 12de seizoen van ‘De TV Kantine‘.

1,2 miljoen kijkers

In de eerste aflevering speelde hij wederom de rol van Robert ten Brink en ging hij met een speciale liefdesboodschap op bezoek bij het Koninklijk Huis. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen trok ruim1,2 miljoen kijkers.

Je kan het hele seizoen terugkijken op Videoland.

 

RICARDO RAS WINT ‘DE CASTING KANTINE’ OP RTL4

07-01-2021

Op RTL 4 werd de eenmalige show ‘De Casting Kantine’ uitgezonden waarin Carlo Boszhard samen met Irene Moors en Elise Schaap onder leiding van Buddy Vedder op zoek gingen naar een nieuwe imitator voor de kijkcijferhit ‘De TV Kantine’. Bijna een miljoen kijkers zagen hoe de 35-jarige presentator en cabaretier Ricardo Ras werd gekroond tot beste imitator!

Na een oproep van Carlo Boszhard afgelopen zomer hebben honderden mensen zich aangemeld om zichzelf te bewijzen voor een felbegeerde persiflage-rol. In totaal drie rondes moesten de kandidaten laten zien wat ze in huis hadden.

Finale

In de grote finale speelden de overgebleven kandidaten een TV Kantine scene met tegenspelers Ilse Warringa (als Ilse de Lange) en Annick Boer (als Eva Jinek). Met een spot-on imitatie van niemand minder dan Dr. Love Robert ten Brink wist Ricardo de jury niet alleen te overtuigen van zijn imitatietalent maar ook van zijn improvisatievermogen.

Het jurycommentaar was lovend: Ricardo ‘ademde het karakter’ en heeft de rol zo neer gezet dat je anders naar de bekende Nederlander gaat kijken. Hij heeft een kant uitvergroot die het grote publiek nog niet kende. En zijn stem is top. Ook in het stille spel is hij Robert ten Brink.

Doorbraak

Ricardo timmert al jaren aan de weg als presentator, cabaretier en imitator. Ras is ontzettend blij met de award en de rol: “In Nederland is dit de hoogst haalbare erkenning. Sowieso is het werken met deze grote namen een feest op zich!” “Dat is natuurlijk FANTASTISCH!” (zij hij met de stem van Ten Brink, red.)

Ras schittert vanaf donderdag 14 januari in het nieuwe seizoen van ‘De TV Kantine‘ op RTL 4.

Je kan de aflevering terugkijken op Videoland.

RICARDO RAS KANDIDAAT IN ‘DE CASTING KANTINE’ OP RTL4

25-12-2020

Al jaren zorgt het programma ‘De TV Kantine’ voor de nodige lachsalvo’s. De feilloze imitaties van Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap kunnen echter wel wat versterking gebruiken. Dus gaat het drietal, onder leiding van Buddy Vedder, eenmalig op zoek naar onbekend imitatietalent in ‘De Casting Kantine‘.

Na een oproep van Carlo Boszhard hebben honderden mensen zich aangemeld om zichzelf te bewijzen voor een felbegeerde persiflage-rol. En misschien heeft Boszhard dit talent wel gevonden in de presentator en cabaretier Ricardo Ras (35) die met een van zijn 55(!) imitaties een gooi doet naar een rol in ‘De TV Kantine‘.

In ‘De Casting Kantine‘ zullen de kandidaten zichzelf moeten bewijzen in verschillende rondes en maken ze kans op een glansrol in het nieuwe seizoen van ‘De TV Kantine‘, dat 14 januari van start gaat. ‘De Casting Kantine‘ is eenmalig te zien op donderdag 7 januari om 20.30 uur op RTL 4.

RICARDO RAS AAN TAFEL BIJ ‘BEAU!’

09-07-2020

Presentator en cabaretier Ricardo Ras schoof samen met Carlo Boszhard aan bij Beau van Erven Dorens in het RTL 4 live programma ‘BEAU’.

Carlo Boszhard trapte daarmee voor de zender de zoektocht af naar nieuw imitatietalent. De winnaar maakt kans op een rol in kijkcijferhit ‘De TV Kantine‘.

Ras beheerst ruim 50 stemmen en trakteerde de kijkers live op diverse imitaties die voor hilariteit zorgde in de studio. Carlo was onder de indruk van Ricardo’s versie van Robert ten Brink. Die is volgens Carlo ‘heel moeilijk’.

BEAU‘ met daarin het optreden van Ricardo Ras was live te zien op donderdag 9 juli 2020 op RTL 4.